Επιστημονικές έρευνες έχουν μελετήσει τη σχέση της διατροφής με την εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η σκλήρυνση κατά πλάκας επειδή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της νόσου.Αναλυτικότερα οι γυναίκες που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση έχουν χαμηλότερα επίπεδα βασικών αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών συστατικών στον οργανισμό τους συγκριτικά με τα υγιή άτομα.

Έρευνα έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 27 γυναίκες καυκάσιας φυλετικής καταγωγής που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, 18-60 ετών, και τις συνέκριναν με 30 συνομήλικες υγιείς γυναίκες.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν το διαιτολόγιο των γυναικών, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν και δειγματοληψίες αίματος. Η επεξεργασία των στοιχείων έδειξε ότι, οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση είχαν χαμηλότερα επίπεδα πέντε αντιοξειδωτικών ή αντιφλεγμονωδών στοιχείων στον οργανισμό τους: φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κερσετίνη και λουτεΐνη-ζεαξανθίνη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης