Το καρπούζι θεωρείται από τα πιο νόστιμα φρούτα και έχει ξεχωρίσει για τη γλυκιά γεύση του, αλλά και για τη δροσιά που μας προσφέρει τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ένα στοιχείο που το καθιστά ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι το 92% του συνολικού βάρους του αποτελείται από νερό. Ακόμα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για την υγεία μας, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β1, όπως επίσης και σε χρήσιμα μέταλλα, μαγνήσιο και κάλιο. Τέλος στο καρπούζι βρίσκουμε και την ιδιαίτερα χρήσιμη για τον οργανισμό ζάχαρη φρούτων (φρουκτόζη), η οποία το κάνει τόσο νόστιμο.
Παράλληλα, περιέχει βιταμίνη Α, που είναι χρήσιμη για την υγεία και τα μάτια καθώς και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων λοιμώξεων.
Πηγή: omorfia.org

