Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα ο τομέας της διαιτολογίας δείχνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις τροφές που περιέχουν φυσικά αντιοξειδωτικά , αφού η πολύ καλή απορρόφησή τους από τον ανθρώπινο οργανισμό –σε σύγκριση με αυτή των φαρμάκων– είναι από τους κύριους παράγοντες, που οδηγούν στη μακροζωία.
Μια από αυτές τις τροφές είναι και η μαύρη σοκολάτα, η οποία δείχνει ότι έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Τα αντιοξειδωτικά, που περιέχονται στο κακάο είναι το epicatechin καθώς και ένας τύπος flavonoid, τα οποία απορροφούνται άψογα από το αίμα. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από τη σοκολάτα γάλακτος.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε την …ινσουλίνη σας να ανεβαίνει, προτιμήστε μια μπάρα από μαύρη σοκολάτα, αντί για σοκολάτα γάλακτος.

