Διανύετε την πιο όμορφη περίοδο στη ζωή σας γι’αυτό και δικαιούστε να την απολαύσετε. Η διατροφή σας είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του εμβρύου και καθορίζει τους δείκτες υγείας του αφού γεννηθεί. Να ξέρετε ότι το έμβρυο αντιλαμβάνεται τα πάντα. Μην επιτρέπετε εξωγενείς παράγοντες να σας εκνευρίσουν και ιδιαίτερα την ώρα του φαγητού.

Η διατροφή της μητέρας πρέπει να είναι πλήρης και ισορροπημένη σε θρεπτικά στοιχεία.

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνει 24γρ πρωτεΐνης την ημέρα και κυρίως ζωικής προέλευσης που περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα. Οι καλύτερες πηγές είναι το αυγό, το μοσχάρι, το κοτόπουλο και το ψάρι. Στις χορτοφάγους καλό θα είναι να συνδυάζονται τα όσπρια με ρύζι ή γάλα για να συμπληρώνονται τα αμινοξέα.

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ. Πρέπει να αποτελούν το 55% της διατροφής τους. Προτιμήστε υδατάνθρακες βραδέως καύσης δηλαδή αυτούς τους υδατάνθρακες που δεν ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος απότομα. Αυτοί είναι το πίτουρο, ψωμί ολικής, το σίκαλης, τα ζυμαρικά ολικής , το καστανό ρύζι και μπασμάτι, η γλυκοπατάτα, τα φρούτα και οι σαλάτες. Προσοχή με το άσπρο ψωμί. Αυξάνει το σάκχαρο στο 108 και τη γλυκόζη στο 100.

ΛΙΠΗ. Δε χρειάζεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της κύησης. Είναι όμως βασικό να υπάρχουν τα καλά – απαραίτητα λιπαρά οξέα, ουσιαστικά τα Ω3 (EPA και DHA). Αυτά παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου και στην ανάπτυξη του IQ του. Αποτελούν συστατικά για όλη τη κυτταρική μεμβράνη, ιδιαίτερα του εγκεφάλου, του νευρικού και του…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης