Μετά την πλήρη αποχή από ζωικές τροφές και αμέσως μετά την Ανάσταση θα βάλουμε στο πιάτο μας τροφές με κορεσμένα λίπη και χοληστερίνη. Θα πρέπει να προσέξετε τι θα φάτε μιας και ο οργανισμός έχει συνηθίσει από την περίοδο της νηστείας.
Γι αυτό δεν θα πρέπει να αμελήσετε να λείπει από το πιάτο σας το Μ. Σάββατο σαλάτα αλλά και σούπα. Να είστε σίγουρες ότι θα σας βοηθήσει και στην πέψη. Επίσης επιλέξτε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες όπως ρύζι και πατάτα, τροφές που δίνουν ενέργεια και τονώνουν τη λειτουργία του εντέρου.
Το πρωί της Κυριακής είναι καλό να πάρετε ένα ελαφρύ πρωινό. Προτιμήστε ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά ή ένα κομμάτι πασχαλινό τσουρέκι και ένα φρούτο. Το μεσημέρι στο πασχαλινό τραπέζι να προσέξετε να μη γεμίσετε το πιάτο σας, αλλά να βάλετε μια λογική ποσότητα. Ανάμεσα σε αυτά που θα επιλέξετε, θα πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε και σαλάτα. Το βράδυ της Κυριακής μη φάτε άλλο κρέας αλλά μια σαλάτα με μια φέτα ψωμί ή μια σούπα λαχανικών ή γιαούρτι με φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ταλαιπωρήστε το στομάχι σας και θα κοιμηθείτε χωρίς ενοχλήσεις και καούρες.

Θερμίδες
Αρνί: 100 γρ, αποδίδουν περίπου 370 θερμίδες.
Μαγειρίτσα: μια μερίδα μπορεί να έχει μέχρι και 550 θερμίδες (ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος).
Κόκκινα αυγά: το κάθε αυγό έχει περίπου 80 θερμίδες.
Κουλούρια: τα 60 γρ. έχουν 230 θερμίδες.
Τσουρέκι: τα 70 γρ έχουν 65 θερμίδες.

