Το γιαούρτι είναι η εύκολη λύση για όλες τις ώρες, όπου κι αν βρισκόμαστε! Μπορούμε να το φάμε σκέτο, με μέλι, με φρούτα ή με δημητριακά πρωί και βράδυ!
Θρεπτικά συστατικά
Περιέχει υψηλό ποσοστό βιταμινών, πρωτεϊνών, ψευδαργύρου αλλά και ασβεστίου, που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Επίσης, έχει λίγες θερμίδες -κάτι που μας βοηθά να χάσουμε τα περιττά κιλά.
Ακόμη, παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά τα οποία καταστρέφουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, καταπολεμά την δυσκοιλιότητα και ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών.
Ένα κύπελλο γιαούρτι περιέχει:
38% ασβέστιο
22% βιταμίνη Β2
20% φώσφορο
9% μαγνήσιο
8% πρωτεΐνες
5% βιταμίνη Α
5% βιταμίνη Β1
5% ενέργεια
3% υδατάνθρακες
2% σίδηρο
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε λευκό αγελαδινό γιαούρτι, πλήρες, ημιαποβουτυρωμένο ή αποβουτυρωμένο, αλλά και με κομμάτια φρούτων, μέλι, μαρμελάδα, γλυκά του κουταλιού και δημητριακά.
Θερμίδες
Γιαούρτι πρόβειο (κύπελλο 220γρ.): 119 θερμίδες
Γιαούρτι αγελαδινό πλήρες (κύπελλο 220γρ.): 144 θερμίδες
Γιαούρτι αγελαδινό άπαχο (κύπελλο 220γρ.): 116 θερμίδες
Γιαούρτι φρούτων(κύπελλο 220γρ.): 229 θερμίδες

