Γιώργος Αρκουλής

Απεργία 24ώρου κήρυξε χθες η ΕΣΗΕΑ, «προκειμένου οι δημοσιογράφοι να ενώσουν την φωνή τους με την κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα», όπως ενημέρωσε η ανακοίνωση. Με την σημείωση ότι απεργούν ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι! ‘Ελα όμως που και πάλι υπήρξαν οι αστερίσκοι; Πως νοείται ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι να απεργούν, αλλά όχι και εκείνοι οι οποίοι… εργάζονται σκληρά για τα συμφέροντα του MEGA; Διότι, και πάλι ενεργοποιήθηκε η ΠΑΓΙΑ εξαίρεση που επιτρέπει την ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσέξτε τώρα. Στην ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ (και οι λοιπές Ενώσεις του κλάδου) υποστηρίζουν ότι:

«Οι δημοσιογράφοι απαιτούν: Δημοσιογραφία για τον έλεγχο ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ (εδώ γελάνε!) και κομματικές ατζέντες».

Η εξαίρεση για το ποδόσφαιρο, γελοιοποιεί εν μέρει την προηγούμενη παράγραφο. Και μην πει κάποιος ότι δεν θα παρακολουθούσαμε το άνευ σημασίας παιχνίδι (μετά το 2-5 της Ρεάλ πριν δύο εβδομάδες…) από την Μαδρίτη χωρίς περιγραφή και σχόλιο των «αδειούχων να σπάσουν την απεργία». Παλαιότερα, η ΕΣΗΕΑ επέτρεπε (σε τεχνικούς κλπ.) να δείχνουν ποδόσφαιρο, αλλά με περιγραφή κάποιου Κύπριου ή ατόμου που δεν ήταν μέλος της συντεχνίας. Ήταν η εποχή της υποκρισίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άδεια στα διάφορα ειδησεογραφικά σάϊτ να ανεβάσουν κείμενο έως 200 λέξεων για τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου, μπορεί να την δεχτεί κάποιος, μια και με διακόσιες λέξεις δεν θίγεται ο δημοσιογραφικός συνδικαλισμός. Άλλο, όμως, διακόσιες λέξεις και άλλο το τρίωρο μπλα μπλα δημοσιογράφων από την αρένα του γηπέδου και ακολούθως από το στούντιο του MEGA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης