Γιώργος Αρκουλής

Μια πολύ συγκρατημένη -σχεδόν κομψή- ανακοίνωση του αθλητικού συλλόγου Χαραυγιακός Ηλιούπολης, αλίευσα χθες σκαλίζοντας το Διαδίκτυο, και μάλιστα με εφιαλτικές φωτογραφίες. Κι’ αν σήμερα αποτελεί αφορμή για σχολιασμό, φοβάμαι πως αυτός θα έχει αρκετούς αποδέκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Χαραυγιακοί, λοιπόν, βρέθηκαν προχθές Κυριακή στην Τρίπολη, για αγώνα πρωταθλήματος (την έχουν βαφτίσει Γ’ Εθνική, αλλά καλύτερα ας μην ψάχνουμε την υποβάθμιση του αθλήματος που κρύβεται πίσω από τις ταμπέλες…), και όσα έζησαν στο άθλιο γήπεδο του Παναρκαδικού, δείχνουν την προχειρότητα, την εγκατάλειψη και τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίεςδεν πρέπει να ισχύουν για ανθρώπους αλλά για ποντίκια…

Σύμφωνα με την καταγγελία, λοιπόν, η μούχλα στους τοίχους του αποδυτηρίου των φιλοξενουμένων, η υγρασία και η μιζέρια υποδέχτηκαν τον φιλοξενούμενο σωματείο, τα μέλη της αποστολής του οποίου, για να μπορέσουν να αποφύγουν την υπερβολική λάσπη στην είσοδο, προσπάθησαν να ισορροπήσουν πάνω σε τούβλα, αναλαμβάνοντας ρόλους ακροβάτη. Φυσικά με κίνδυνο να γλυστρίσουν ή ακόμη και να τραυματιστούν. Ο θερμοσίφωνας, στο αποδυτήριο βρισκόταν πεταμένος στο πάτωμα, πάνω σε τσιμεντόλιθους. Ήταν φανερό πως από το 1927, σωτήριο έτος ίδρυσης του κορυφαίου -ιστορικά- αθλητικού συλλόγου της Αρκαδίας, ελάχιστα έως μηδενικά έργα συντήρησης έχουν γίνει. Στοιχείο που η ανεκδιήγητη ΕΠΟ δεν το έχει βεβαίως αντιληφθεί. Ίσως επειδή σχεδιάζει την πρόσληψη νέου προπονητή για την εθνική ομάδα και δεν έχει χρόνο ν’ασχοληθεί με την ευπρέπεια και την υγεία των ποδοσφαιριστών της δύναμής της.

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που συνάντησαν οι Χαραυγιακοί στην Τρίπολη, χρεώνονται ουσιαστικά στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας και τον πρόεδρό της Δημητρίου, άτομο που -δυστυχώς- έχει θητεύσει σε ρόλο δραγουμάνου μπόλικες δεκαετίες στην ΕΠΣ Αθηνών και γνωρίζει τι συμβαίνει στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας. Ντροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά ταάλλα, η πιθανότητα να καταλήξει σε σχέση το φλερτ της ΕΠΟ με τον 75χρονο Ιταλό -άλλοτε γόη του τομέα του- Μαρτσέλο Λίπι, προκαλεί γέλιο(περισσότερο από την περίπτωση Ρανιέρι…)  Πολύ γέλιο.

Ξέρετε γιατί; Διότι ο άνθρωπος, έχοντας παροπλιστεί εδώ και καιρό, αν του γίνει επίσημη πρόταση και δεχτεί, θα σημαίνει πως θα είχε μια πρώτης τάξεως  ευκαιρία θερινού και χειμερινού  τουρισμού στην ωραία μας χώρα. Αρκεί να μη θελήσει να επισκεφθεί την Τρίπολη και το γήπεδο του ιστορικού Παναρκαδικού, γιατί από αριστοκράτης, θα νοιώσει τρωγλοδύτης…

ΥΓ: ‘Αλλωστε για τα υπέροχα χωριά του Μαινάλου, υπάρχει παράκαμψη!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης