Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 τραυματίστηκαν από την έκρηξη ρουκετών που έπληξαν σήμερα το πρωί κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, κοντά στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται πρεσβείες και διεθνείς εταιρείες, δήλωσε αξιωματούχος της αφγανικής κυβέρνησης.

«Γύρω στις 08:40 το πρωί, οι τρομοκράτες έριξαν 23 ρουκέτες στην Καμπούλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ταρίκ Αριάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τις ρουκέτες σε ένα μικρό φορτηγό και τις πυροδότησαν και συμπλήρωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαλευκανθεί με ποιο τρόπο είχε καταφέρει να εισέλθει το όχημα αυτό στην πόλη.

Μετά τις εκρήξεις των ρουκετών, κοντά στον διπλωματικό θύλακα στο κέντρο της πόλης, ήχησαν οι σειρήνες πρεσβειών στην Πράσινη Ζώνη.

Οι εκρήξεις αυτές σημειώνονται πριν από τις συναντήσεις που αναμένεται να έχει σήμερα στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με διαπραγματευτές των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης, τους οποίους αναμένεται να δει ξεχωριστά, όπως και δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή μεγάλης διάσκεψης δωρητών για το Αφγανιστάν στην Γενεύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι κάτοικοι γύρισαν βίντεο από τις εκρήξεις των ρουκετών και τα ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ορισμένες φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί στο Facebook φαίνονται αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές και ένα κτήριο το οποίο έχει μια οπή στην μία του πλευρά. Οι Ταλιμπάν, που μάχονται κατά της υποστηριζόμενης από τους ξένους κυβέρνησης της Καμπούλ, διέψευσαν οποιαδήποτε ανάμειξή τους στην επίθεση αυτή.

Μετά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι συνομιλίες ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν, έχει σημειωθεί μια αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν κι άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Καμπούλ, στην οποία ζουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αφγανοί.

Στις αρχές του μήνα, οπλισμένοι άνδρες έκαναν επιδρομή στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ και σκότωσαν τουλάχιστον 35 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν φοιτητές, και τραυμάτισαν περισσότερους από 50.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης