Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν αφού χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο σε ζώνη πεζών στην πόλη Τριρ της Γερμανίας, το μεσημέρι της Τρίτης, όπως μεταδίδεται σε τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι σημειώθηκαν περισσότεροι από δύο θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιταχυνόμενο αυτοκίνητο χτύπησε ένα καροτσάκι καθώς έπεσε σε πλήθος ανθρώπων, ανέφεραν μάρτυρες σε γερμανικά ΜΜΕ. Ο οδηγός συνελήφθη.

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι οι Αρχές δεν έχουν βρει στοιχεία για «πολιτικό υπόβαθρο» πίσω από το περιστατικό. Η εφημερίδα λέει επίσης ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν θεωρείται κίνδυνος για την ασφάλεια, όσον αφορά την πολιτικά υποκινούμενη βία, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών επιθέσεων. Δεν υπάρχει κανένα γνωστό κίνητρο σε αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνας, αλλά πηγές υπηρεσιών ασφαλείας ισχυρίστηκαν ότι ο οδηγός δεν ήταν σε καμία λίστα παρακολούθησης.

«Συνελήφθη ένα άτομο και ένα όχημα κατασχέθηκε. Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, δύο άτομα σκοτώθηκαν. Συνεχίστε να μένετε μακριά από το κέντρο της πόλης», ανέφερε η τοπική Αστυνομία στο twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κανάλι ειδήσεων SWR ανέφερε, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης Τριρ, Βόλφραμ Λάιμπε, ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει και 15 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

«Έχουμε έναν οδηγό σε κατάσταση αμόκ στην πόλη. Έχουμε δύο νεκρούς για τους οποίους είμαστε σίγουροι και έως και 15 τραυματίες, μερικοί από αυτούς με πιο σοβαρούς τραυματισμούς», είπε ο δήμαρχος στο SWR.

Δείτε βίντεο που φέρεται πως απεικονίζει τη στιγμή της σύλληψης του δράστη:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οδηγός είναι Γερμανός, ηλικίας 51 ετών, κάτοικος της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Uwe Konz είπε στην Bild: «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το περιστατικό, αν πρόκειται για τρομοκρατία ή για κάτι παρόμοιο». Ο δήμαρχος της πόλης είπε στους δημοσιογράφους: «Μόλις περπάτησα στο κέντρο της πόλης και ήταν απαίσιο. Ήταν ένα θέαμα τρόμου. Υπάρχει ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια… το κορίτσι που τα φορούσε είναι νεκρό».

Η αστυνομία έχει σπεύσει στον τόπο του συμβάντος και ερευνά την κατάσταση, ενώ για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του περιστατικού.

 «Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από χτύπημα από ένα αυτοκίνητο στην πεζοδρομημένη ζώνη στο Trier. Παρακαλώ αποφύγετε την περιοχή, η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου μαζί με άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», ανέφερε επίσημη δήλωση που δημοσιεύθηκε στο Twitter.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών, παρά μόνο πληροφορίες από δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρουν πως αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ασθενοφόρα και αρκετά ελικόπτερα έχουν μεταβεί κοντά στον τόπο της τραγωδίας.

Η τοπική εφημερίδα Trierischer Volksfreund επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα και αναφέρει ότι ένα σκούρο γκρι Range Rover έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και πως οι άνθρωποι εκτοξεύτηκαν στον αέρα όταν τους χτύπησε το όχημα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το κέντρο της πόλης είχε αποκλειστεί και πως ελικόπτερα περιστρέφονται από πάνω. Ο δήμαρχος του Τριρ έσπευσε στο σημείο και σύντομα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ λένε πως ένα μαύρο όχημα τύπου Range Rover έπεσε μέσα στον πεζόδρομο, με ταχύτητα μεγαλύτερη από τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Ζητήθηκε από τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, πρόσθεσε η εφημερίδα. Η πυροσβεστική υπηρεσία, οι υπηρεσίες διάσωσης και η αστυνομία μετέβησαν στο σημείο.

Η πόλη Τριρ βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της Φρανκφούρτης, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο. Η πόλη των περίπου 110.000 κατοίκων είναι γνωστή για τη ρωμαϊκή πύλη της, την Πόρτα Νίγκρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο του περιστατικού, αλλά και ως γενέτειρα του Καρλ Μαρξ. 

Επιμέλεια: Βασίλης Τατσιόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης