Ένας 64χρονος έχασε τη ζωή του την Τρίτη σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να περιορίσουν πολλά πύρινα μέτωπα, ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία.

Ο 64χρονος και η σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, παγιδεύτηκαν από τις φλόγες μέσα στο σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε εξάλλου ότι ένας στρατιωτικός νοσηλεύεται αφού δηλητηριάστηκε από τους καπνούς.

Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση τριών χωριών της ευρύτερης περιοχής του Αργυροκάστρου, όπου μαίνονται πυρκαγιές τις τελευταίες δύο ημέρες.

Εδώ και μία εβδομάδα η Αλβανία πλήττεται από σφοδρό κύμα καύσωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κατάσταση παρέμενε δύσκολη το βράδυ της Τρίτης, αφού οι φλόγες, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, απειλούν σπίτια. Το υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους κατοίκους να συνεργαστούν με την αστυνομία και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εξάλλου, στον Αυλώνα, περίπου 500 στρατιώτες και πυροσβέστες, με τη βοήθεια τριών ελικοπτέρων, προσπαθούν εδώ και δύο ημέρες να θέσουν υπό έλεγχο τις δασικές πυρκαγιές. Συνολικά, εννέα μέτωπα παραμένουν ενεργά στη χώρα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και στη χερσόνησο Καραμπουρούν, κοντά στον Αυλώνα.

Βορειότερα στην Αδριατική, στην Κροατία, από τις φωτιές έχουν καεί από τη Δευτέρα περίπου 8.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και πευκοδάσους στην περιοχή του Τρόγκιρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης