Επεισόδιο  μεταξύ τουρκικής  και αιγυπτιακή φρεγάτας φαίνεται πως σημειώθηκε κατά την άσκηση «Μέδουδα» η οποία η οποία διεξήχθη ε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αλεξάνδρειας με τη συμμετοχή Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας, την Ελλάδα, ΗΑΕ και Κύπρου και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Tο βράδυ της Παρασκευής τουρκική φρεγάτα πλησίασε σε απόσταση 20 ν.μ από αιγυπτιακή φρεγάτα που μετέχει στην άσκηση. Ο Αιγύπτιος καπετάνιος ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τον Τούρκο κυβερνήτη ότι εισέρχεται σε δεσμευμένη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα κινήθηκε προς το μέρος του τουρκικού πολεμικού πλοίου. Η τουρκική φρεγάτα μετά την αντίδραση της αιγυπτιακής απομακρύνθηκε από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης η τουρκική φρεγάτα παρακολουθούσε από απόσταση τις ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που μετέχουν στη «Μέδουσα 10».

Η αιγυπτιακή φρεγάτα κινήθηκε προς το μέρος της τουρκικής, με τον διοικητή της να ζητά να απομακρυνθεί από την περιοχή, καθώς ήταν δεσμευμένη για την άσκηση.

Τελικά, η τουρκική φρεγάτα άλλαξε πορεία και αποχώρησε από το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: skai.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης