Σφοδρή επίθεση σε βάρος της Κύπριας επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, μια φωτογραφία της από το Instagram, στην οποία η Επίτροπος φαίνεται να απλώνει τα πόδια της στο μπαλκόνι για να δείξει ότι μάλλον  τεμπέλιαζε και δεν έκανε σωστά τη δουλειά της για να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων.

Η Bild βάσισε το ρεπορτάζ της στις προειδοποιήσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, προς την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία είχε επιλέξει τον ευρωπαϊκό δρόμο για τις παραγγελίες εμβολίων, την ώρα που ο ίδιος αμφέβαλε για την ικανότητα της κας Κυριακίδου να συντονίσει μια τόσο μεγάλη προσπάθεια. «Εκείνη την περίοδο η ΕΕ δεν είχε παραγγείλει ούτε στη BionTech/Pfizer ούτε στη Moderna. Ενώ οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είχαν εξασφαλίσει εμβόλια της BioNTech από τον Ιούλιο. Η μόνη επιτυχία της Κυριακίδου ήταν μία συμφωνία με την AstraZeneca στις 27 Αυγούστου» έγραψε η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κύπρια επίτροπος παρουσιάζεται ως ανίκανη να διαχειριστεί το κορυφαίο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τις φαρμακοβιομηχανίες και, επιπλέον, ως πολιτικός μειωμένων ικανοτήτων που οφείλει την καριέρα της στην οικογένεια της.

Η εφημερίδα επέκρινε και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για την επιλογή της κας Κυριακίδου, αλλά τα πυρά σε βάρος της δεν ήταν τα μοναδικά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild,  ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ότι «στην προμήθεια εμβολίων η ΕΕ τα έκανε πραγματικά σ@α@α».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης