Στην Τυνησία καταγράφηκε χθες Παρασκευή νέο τραγικό ρεκόρ 189 θανάτων ασθενών με τον COVID-19, που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στους 16.050 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 8.506 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 481.735.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τυνησιακά νοσοκομεία νοσηλεύονται 4.345 ασθενείς, οι 643 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 92% σε εθνική κλίμακα και βρίσκεται στο 100% στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, όπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας χαρακτήρισε προχθές Πέμπτη «καταστροφική» την επιδημιολογική κατάσταση, προειδοποιώντας πως το σύστημα υγείας «καταρρέει».

Για να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού, οι Αρχές διέταξαν lockdown σε δέκα επαρχίες όπου ο δείκτης επίπτωσης είναι υψηλότερος, συμπεριλαμβανομένων της Τύνιδας και των προαστίων της.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζει να κινείται με αργό ρυθμό, τονίζουν ειδικοί. Από τους 2,08 εκατ. ανθρώπους που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, μόλις οι 614.710 έχουν λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης