Δανία: Bιζόν-«ζόμπι» βγαίνουν από τον τάφο μετά τη μαζική σφαγή - Πως εξηγείται το φαινόμενο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 17:07
Δανία: Bιζόν-«ζόμπι» βγαίνουν από τον τάφο μετά τη μαζική σφαγή - Πως εξηγείται το φαινόμενο

Η τηλεόραση της Δανίας έδειξε πλάνα νεκρών βιζόν που επανεμφανίστηκαν από τον ομαδικό τάφο όπου ενταφιάστηκαν μετά την μαζική θανάτωσή τους λόγω κορωνοϊού, όμως η αστυνομία καθησυχάζει λέγοντας πως πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός DR έδειξε εικόνες από ορδές σφαγιασμένων ζώων που βρέθηκαν έξω από το χώρο μαζικής ταφής τους στο βορειοδυτικό τμήμα της στρατιωτικής εκπαίδευσης του Holstebro. Τα νεκρά ζώα περιγράφηκαν ως «βιζόν- ζόμπι που αναδύονται από τον τάφο για να πάρουν εκδίκηση» αφού η κυβέρνηση θανάτωσε περίπου 15 - 17 εκατομμύρια ζώα αυτό το μήνα.

 

 

Ωστόσο, η επανεμφάνιση των νεκρών ζώων είναι απολύτως φυσική, σύμφωνα με αξιωματούχους. «Τα αέρια σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης, η οποία αναγκάζει τα σώματα να διογκωθούν λίγο και, στις χειρότερες περιπτώσεις, βγαίνουν από το έδαφος», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Thomas Kristensen, σύμφωνα με το RT.

 

Ο Κρίστενσεν είπε ότι τα βιζόν εμφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας, αλλά αυτό είχε συμβεί και στο παρελθόν. Οι αρχές προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα τοποθετώντας περισσότερο χώμα πάνω στα νεκρά ζώα, ωστόσο, ένα μέτρο εδάφους αποδείχθηκε ανεπαρκές για να τα συγκρατήσει στο βάθος. Σύμφωνα με τον DR, τα βιζόν θα είναι τώρα θαμμένα κάτω από 2,5 μέτρα (6,5 πόδια) εδάφους αντί για ένα.

Η κυβέρνηση διέταξε τη μαζική σφαγή των βιζόν αφού εντοπίστηκε στον οργανισμό τους μια μεταλλαγμένη εκδοχή του κορωναϊού. Ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen αργότερα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε νομική εξουσία να εκδώσει μια τέτοια εντολή και ζήτησε συγγνώμη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 17:15