Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Βαγδάτη για να καταδικάσουν τα πλήγματα πυροβολικού που πραγματοποιήθηκαν σε θέρετρο στο βόρειο Ιράκ.

Τουρκικές επιδρομές πυροβολικού σκότωσαν εννέα τουρίστες, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί, στο βόρειο Ιράκ και τραυμάτισαν περισσότερους από 20, όπως  γνωστοποίησαν αξιωματούχοι της ιρακινής κουρδικής κυβέρνησης, υπεύθυνοι ενός νοσοκομείου και του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον τέσσερις οβίδες πυροβολικού έπληξαν την περιοχή θέρετρο Μπαράκ στην ημιαυτόνομη περιοχή Ζάκχο που διοικείται από τους Κούρδους, δήλωσε στο Associated Press ο δήμαρχος της περιοχής Μουσίρ Μοχάμεντ. Όλα τα θύματα ήταν Ιρακινοί πολίτες.

Tα πτώματα εννέα ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε επίθεση πυροβολικού για την οποία κατηγορείται η Τουρκία στην περιοχή του βόρειου Ιράκ, φτάνουν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ, την  Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Οι διαδηλωτές στάθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα που καταδικάζουν τις απεργίες. «Οι τοποθεσίες στις οποίες κάνετε αεροπορικές επιδρομές είναι τοποθεσίες πολιτών που σκότωσαν παιδιά, νεαρούς άνδρες και γυναίκες. Γιατί να χτυπήσετε αεροπορικά ένα θέρετρο;» είπε ο Μοχάμεντ Άλι, ένας διαδηλωτής που στεκόταν απέναντι από την πρεσβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες Ιρακινοί τουρίστες κάνουν διακοπές στην κουρδική περιοχή στο νότο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής επειδή ο καιρός είναι σχετικά πιο δροσερός.

Συγγενείς των εννέα ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε θανατηφόρες επιδρομές πυροβολικού εναντίον τουριστών στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, παρίστανται σε τελετή παραλαβής των σορών των θυμάτων κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Η Τουρκία πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και έχει στείλει κομάντος για να υποστηρίξει τις επιθέσεις της με στόχο στοιχεία του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ή του PKK.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον ιρακινό λαό και την κυβέρνηση για τους θανάτους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η δήλωση αναφέρει ότι η Τουρκία πραγματοποιεί τις επιχειρήσεις της επιδεικνύοντας «ύψιστη ευαισθησία στην προστασία των πολιτών, των υποδομών, των ιστορικών και πολιτιστικών αγαθών και του περιβάλλοντος». «Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει κάθε βήμα για να αποκαλύψει την αλήθεια», ανέφερε το υπουργείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης