Συνυπεύθυνη για την προσφυγική κρίση χαρακτήρισε την γερμανική κυβέρνηση η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ και κάλεσε την Καγκελάριο Μέρκελ «να σταματήσει άμεσα την πώληση όπλων» σε περιοχές συγκρούσεων.

«Η ειρήνη δεν αναπτύσσεται σε πεδία βομβαρδισμών», δήλωσε η κυρία Βάγκενκνεχτ μιλώντας σε συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και τόνισε ότι οι πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συνέπειες της δυτικής πολιτικής. Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να πάψει να στηρίζει τις ΗΠΑ στην μετατροπή και άλλων περιοχών της Μέσης Ανατολής σε εστία πυρκαγιάς, υπογράμμισε η πολιτικός της γερμανικής Αριστεράς και έκανε λόγο για «ωραία λόγια» από την ‘Αγγελα Μέρκελ που όμως δεν γίνονται πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στο σχέδιο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία, η κυρία Βάγκενκνεχτ προειδοποίησε για τον κίνδυνο τα κονδύλια που θα διατεθούν να λείψουν από βασικές δομές που αφορούν τους φτωχότερους πολίτες, εφόσον η κυβέρνηση επιμένει στον δημοσιονομικό στόχο του «μηδενικού νέου δανεισμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης