Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια μετά τον πολύνεκρο και καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την Τουρκία, ανέφερε μέσω Twitter ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι.

«Σοκαριστικό να ακούμε για τον τεράστιο αντίκτυπο του σεισμού που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο κ. Βάρχελι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη να παράσχει βοήθεια στον «φιλικό» τουρκικό λαό

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια στον «φιλικό» τουρκικό λαό.

«Συγκλονισμένος από την είδηση για τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων ως αποτέλεσμα του σεισμού στην Τουρκία», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Βρισκόμαστε αυτήν την ώρα κοντά στον φιλικό τουρκικό λαό, έτοιμοι να παράσχουμε την απαιτούμενη βοήθεια», προσθέτει.

Η ανακοίνωση του Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό, που έγινε αισθητός και σε τμήματα του Ισραήλ και των Παλαιστινιακών Εδαφών.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Έλι Κοέν, σημείωσε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα ταχείας βοήθειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης