Σε εκθετική φάση επέκτασης της επιδημίας κορωνοϊού πέρασε η Τουρκία, ανακοινώνοντας το απόγευμα της Παρασκευής 2.069 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 26 Μαρτίου, η Τουρκία είχε ανακοινώσει επίσημα 1.196 νέα κρούσματα. Η αύξηση είναι δηλαδή σχεδόν διπλάσια. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Μαρτίου διεξήχθησαν στην Τουρκία 7.500 τεστ κορωνοϊού σε πολίτες. Από αυτά, 2069 βρέθηκαν θετικά, περίπου δηλαδή το 1/3 των εξετασθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται σε 92. Την Πέμπτη το βράδυ είχε ανακοινωθεί πως οι νεκροί ήταν 75, δηλαδή η αύξηση μέσα σε 24 ώρες είναι 17 νεκροί περισσότεροι.   

Σύμφωνα με αναλύσεις των δεδομένων στην Τουρκία που αφορούν το σύνολο των υγειονομικών υπηρεσιών και των δημόσιων νοσοκομείων, ο απολογισμός δέκα ημερών ως προς την πορεία του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα αντιστοιχεί με τον απολογισμό 20 ημερών στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, τη 17η ημέρα της επιδημίας στην Ιταλία, είχαν καταμετρηθεί 2.036 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τη 17η ημέρα επιδημίας στην Τουρκία καταμετρώνται 5.698 κρούσματα. Είναι δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης