Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε χθες Τρίτη στο Ιράκ, στην πρώτη του επίσκεψη εδώ και έξι χρόνια, με σκοπό «να υποστηρίξει τις προσπάθειες» για την ειρήνη στην περιοχή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του στη Νέα Υόρκη.

«Ο γενικός γραμματέας είναι εκεί για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη του ΟΗΕ στις προσπάθειες (της κυβέρνησης) του Ιράκ να κάνει βήματα προόδου σε ό,τι αφορά την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους Ιρακινούς», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε αεροπορικώς το βράδυ της Τρίτης στη Βαγδάτη, όπου θα συναντηθεί με τον ιρακινό πρωθυπουργό Μοχάμεντ αλ Σουντάνι και εκπροσώπους φορέων για τα δικαιώματα των γυναικών και των νέων. Την Πέμπτη θα επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της χώρας, προτού μεταβεί στο Αρμπίλ για συνομιλίες με εκπροσώπους της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η τελευταία επίσκεψη του Γκουτέρες στο Ιράκ ήταν την άνοιξη του 2017.

Ακολούθως ο γγ του ΟΗΕ θα μεταβεί στο Κατάρ, όπου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Χωρών του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης