Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης θα ανακηρύξει επίτιμο δημότη του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά την εισήγηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και την απόφαση που πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ως ελάχιστη αναγνώριση, ηθική ανταμοιβή και έπαινο αυτού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, η οποία στη συνέχεια προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«- Για το πολυσήμαντο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του.

– Τη διαφύλαξη της ορθοδόξου παράδοσης και την προάσπιση των δικαιωμάτων της απανταχού ομογένειας.

– Την ενωτική μεταξύ των λαών λειτουργία και δράση του ίδιου και του Πατριαρχείου αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τη σεμνή του πορεία ως οραματιστή και ειρηνοφόρου Πατριάρχη του διαλόγου και της καταλλαγής.

– Την περιβαλλοντική του ευαισθησία και τους αγώνες του για την ανάγκη ανάδειξης της προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχου προβλήματος».

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης λέει μεταξύ άλλων γι’ αυτή την απόφαση: «Είναι ύψιστη τιμή για τον δήμο και την τοπική κοινωνία μας η επικείμενη ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη Λυκόβρυσης-Πεύκης». Και προσθέτει: «Οι λέξεις που χρησιμοποίησα στην εισήγησή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο μπορούν να περιγράψουν μόνο σ’ έναν βαθμό την τεράστια προφορά του Παναγιωτάτου στην Ορθοδοξία, στον διάλογο ανάμεσα σε θρησκείες, εκκλησίες και λαούς, στο φυσικό περιβάλλον και στον ελληνισμό, ενώ είναι γνωστοί οι δεσμοί που διατηρεί επί χρόνια με τον δήμο μας. Η ημέρα που θα υποδεχθούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως επίτιμο δημότη θα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης