Κυνικός, απειλητικός και εκτός ορίων, ο Ταγίπ Ερντογάν εκστόμισε σε ύφος απαράδεκτο προειδοποιήσεις, απειλές και ύβρεις προς όλους όσοι τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την έναρξη της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία ο πρόεδρος της Τουρκίας το «τερμάτισε» προειδοποιώντας την Ευρώπη πως αν δεν ευθυγραμμιστεί με τις τουρκικές θέσεις, θα στείλει εκατομμύρια πρόσφυγες σε ευρωπαϊκά εδάφη. Έμπλεος εθνικής υπερηφάνειας και οθωμανικής δόξας ο Ταγίπ Ερντογάν υπερέβη τα εσκαμμένα επιτιθέμενος κατά της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του στην Άγκυρα και απευθυνόμενος στην Ευρώπη είπε τα εξής ανατριχιαστικά: «Ευρώπη, έλα στα συγκαλά σου. Αν εξακολουθήσεις να μας αποκαλείς κατοχική δύναμη στη Συρία, θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα σου στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά της Σαουδικής Αραβίας: « Ε … Σαουδική Αραβία …. Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέπτη και να εξηγήσεις τι έκανες στην Υεμένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ξέχασε, βεβαίως, την Αίγυπτο: «Ε … Αίγυπτο, εσύ μη μιλάς. Είσαι ο δολοφόνος της Δημοκρατίας».

Σε μία γλώσσα λαϊκή με λαϊκιστικό στόμφο και αλαζονεία χωρίς όρια, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον Λευκό Οίκο όπου προσκλήθηκε επίσημα από τον Ντόναλντ Τραμπ, αισθάνεται προφανώς νικητής αυτής της παρτίδας.  

Διαβάστε επίσης: Δεύτερη ημέρα εισβολής – 22 νεκροί – Επλήγησαν 180 στόχοι

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης