Η Ευρώπη εξαρτάται αυτή τη στιγμή υπερβολικά από την Κίνα για τεχνολογίες και θα πρέπει να προσέχει αυτή την εξάρτηση, δήλωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, έχουμε ήδη τρωτά σημεία. Το βλέπουμε όταν κοιτάζουμε τα τσιπ ή τους ημιαγωγούς, είμαστε υπερβολικά εξαρτημένοι», δήλωσε η Μαρίν στο Slush, μια ετήσια εκδήλωση για νεοφυείς επιχειρήσεις στο Ελσίνκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρίν δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει να διδαχθεί από την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια που οδήγησε στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη καθώς και την έλλειψη ιατρικών προμηθειών που παρατηρήθηκε κατά την πανδημία της COVID.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες και τη γνώση για να χτίσουμε αυτές τις τεχνολογίες και να μην είμαστε εξαρτημένοι από την Κίνα και άλλες αυταρχικές χώρες που έχουν μια διαφορετική λογική από τις δημοκρατικές χώρες», δήλωσε η Μαρίν.

Η ίδια προέτρεψε την Ευρώπη να επενδύσει περισσότερα στη δική της ανάπτυξη σε νέους τομείς τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πραγματικά ανησυχώ για αυτό το κομμάτι της τεχνολογίας διότι φοβάμαι ότι κάνουμε τα ίδια λάθη με την τεχνολογία και τις ψηφιακές λύσεις και επίσης με τις πρώτες ύλες που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε αυτές τις τεχνολογίες», δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης