Να «αντέξουν» ακόμα «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» προτού καταστεί δυνατό να χαλαρώσουν ορισμένοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Καθώς οι δείκτες της επιδημίας έχουν ξαναπάρει την ανιούσα στη Γαλλία, νέα περιοριστικά μέτρα μπορεί να υιοθετηθούν προσεχώς σε περίπου 20 διαμερίσματα που έχουν τεθεί υπό «αυξημένη επιτήρηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις ανάμεσα σε νομάρχες και εκλεγμένους αξιωματούχους των διαμερισμάτων αυτών, που βρίσκονται κυρίως στο Ιλ-ντε-Φρανς και γύρω από μεγάλες μητροπόλεις. Τοπικά lockdowns το Σαββατοκύριακο, όπως αυτά στη Νίκαια και στη Δουνκέρκη, μπορεί να αποφασιστούν ως αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων.

Παράλληλα η κυβέρνηση υπολογίζει στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, κυρίως των πιο ευπαθών ομάδων και των προσώπων που φροντίζουν αυτές τις ομάδες, προκειμένου να προσπαθήσει να μετριάσει την πίεση στα νοσοκομεία. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, «τα δύο τρίτα των ατόμων ηλικίας άνω των 75 ετών θα έχουν εμβολιαστεί» είπε ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει επίσης αυτή την εβδομάδα συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να ετοιμάσουν την εφαρμογή ενός «υγειονομικού πάσου», που δεν θα είναι «διαβατήριο εμβολιασμού», ενόψει του ανοίγματος χώρων πολιτισμού και εστιατορίων που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης