Μεγάλος αριθμός ένοπλων αστυνομικών αναπτύχθηκε χθες βράδυ Τετάρτης για την προστασία μιας συναγωγής στην πόλη Χάγκεν στη δυτική Γερμανία, αφού οι Αρχές ανέφεραν ότι είχαν πληροφορίες για μια «πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση» εναντίον αυτού του χώρου λατρείας.

Ένας αστυνομικός στο σημείο είπε ότι κανείς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συναγωγή στην Χάγκεν, μια πόλη περίπου 200.000 κατοίκων στις παρυφές της βιομηχανικής περιοχής του Ρουρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή στις 19:30 τοπική ώρα και ότι παραμένουν εκεί. Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή, η οποία συνέπεσε με την ημέρα της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ, κατά την οποία οι πιστοί κάνουν ολονυχτία στις συναγωγές.

Δεν ήταν σαφές εάν βρίσκονταν άνθρωποι μέσα στη συναγωγή.

«Έχουμε πληροφορίες για μια πιθανή απειλή σχετιζόμενη με ένα εβραϊκό ίδρυμα στο Χάγκεν. Έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας. Είμαστε σε στενή επαφή με την εβραϊκή κοινότητα» είχε αναφέρει νωρίτερα με ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία του Ντόρτμουντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία τόνισε αργότερα ότι έκλεισε την πρόσβαση στον δρόμο μπροστά από τη συναγωγή και ότι συνοδεύει ανθρώπους που θέλουν να διέλθουν από εκεί.

Το 2019, ένας ακροδεξιός εξτρεμιστής εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση σε μια συναγωγή στην ανατολική πόλη Χάλε, σκοτώνοντας δύο περαστικούς. Τότε αστυνομία επικρίθηκε επειδή καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο αν και τελικά συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος τώρα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τους φόνους που διέπραξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης