Οι ψηφοφόροι στο Νιου Τζέρσι και στην Αριζόνα ψήφισαν χθες υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ στο Όρεγκον ενέκριναν τη χρήση για θεραπευτικούς σκοπούς της ψιλοκυβίνης, ενός παραισθησιογόνου ναρκωτικού γνωστού ως μαγικό μανιτάρι.

Η αποποινικοποίηση των συγκεκριμένων ναρκωτικών ήταν ένα από τα εκατοντάδες ζητήματα τα οποία οι Αμερικανοί σε 32 πολιτείες των ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Κολούμπια κλήθηκαν χθες να εγκρίνουν ή να απορρίψουν μέσω της ψήφου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, στις χθεσινές προεδρικές εκλογές τέθηκαν σε ψηφοφορία τουλάχιστον 124 ζητήματα: από το δικαίωμα στην άμβλωση και φορολογικά ζητήματα ως τη νομιμοποίηση των ψυχοτρόπων μανιταριών.

Ανάμεσα στα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από τα χθεσινά δημοψηφίσματα είναι: οι ψηφοφόροι στο Κολοράντο καταψήφισαν ένα μέτρο, το οποίο θα απαγόρευε τις αμβλώσεις σε προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης, η Φλόριντα ενέκρινε την αύξηση του κατώτατου μισθού και η Καλιφόρνια αποφάσισε να εξαιρεθούν οι οδηγοί εταιρειών όπως οι Lyft και Uber από έναν πολιτειακό νόμο, ο οποίος θα τους καθιστούσε υπαλλήλους των εταιρειών αυτού του είδους αντί για ανεξάρτητους εργολάβους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης