Η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, 12:35
Η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Το μισό Αιγαίο Πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή έως και την ανατολική Κρήτη περιλαμβάνει η ιδέα της τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας» που συντηρεί και προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στον επίσημο ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας δημοσιεύτηκε φωτογραφία που εικονίζει τον κ. Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, ενώ στο φόντο εμφανίζεται μεγάλος κορνιζαρισμένος χάρτης όπου αποτυπώνονται οι επιθυμίες της Άγκυρας.

Στον χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα για πρώτη φορά τι περιλαμβάνει η «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

Η φωτογραφία ελήφθη κατά τις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στη Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία κατέληξε στη Μικρασιατική Καταστροφή και στην πυρπόληση της Σμύρνης.

Στις χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν επεσήμανε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαλύσει όλα τα εμπόδια που την απειλούν στη βόρεια Συρία, στο Ιράκ και στην ανατολική Μεσόγειο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00