Η αστυνομία βρήκε μια βαλλίστρα, ματσέτα, μαχαίρια και σύμβολα των Ναζί σε επιδρομές που πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί μετά την απαγόρευση της ακροδεξιάς οργάνωσης με την ονομασία «Ταξιαρχία Λύκων 44» (Wolfsbrigade 44), την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός ναζιστικού κράτους.

Σβάστικες ήταν μεταξύ των συμβόλων των Ναζί που ανακαλύφθηκαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια 11 μελών της οργάνωσης στα κρατίδια της Έσσης, του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρει σε δήλωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει χώρος στη χώρα μας για μια ομάδα που σπέρνει μίσος και επιδιώκει την επανίδρυση ενός ναζιστικού κράτους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Τα μέλη της «Ταξιαρχίας Λύκων» δηλώνουν ανοιχτά πίστη στον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ και επιδιώκουν να βάλουν τέλος στο δημοκρατικό κράτος, ενώ προωθούν τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, ανέφερε το υπουργείο.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης τα σύμβολα της οργάνωσης, όπως τη νεκροκεφαλή με τις δύο χειροβομβίδες και τον αριθμό 44.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κώδικα των Ναζί, το 4 αντιπροσωπεύει το γράμμα D ως το τέταρτο γράμμα της αλφαβήτου και ο αριθμός 44 είναι μια συντομογραφία της αποκαλούμενης «Division Dirlewanger». Παραπέμπει σε μια παραστρατιωτική μονάδα των ναζιστικών SS στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία ήταν ιδιαίτερα αιμοχαρής και έφερε το όνομα του Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ, ο οποίος κατηγορείται ότι διέταξε και διέπραξε σφαγές αμάχων στα χρόνια του 1940 στην Πολωνία και τη Λευκορωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης