Οι ΗΠΑ εξέδωσαν  κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για «ναρκωτρομοκρατία».

Το έργο είναι γνωστό, καθώς ο πρώην ηγέτης του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες για να ακολουθήσει η  αμερικανική εισβολή πριν από 30 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαδούρο και 14 σημερινοί και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Βενεζουέλας κατηγορήθηκαν την Πέμπτη από δικαστήρια στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μαδούρο και οι συνεργάτες του συνωμότησαν με Κολομβιανούς αντάρτες να «πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη, μεταφέροντας το ναρκωτικό στις αμερικανικές ακτές αεροπορικώς και από τη θάλασσα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου δεν προσκόμισε στοιχεία για κατασχέσεις ναρκωτικών, αλλά ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν παρατηρήσει τη λειτουργία εμπορίας ανθρώπων στην Κεντρική Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το State Department προσέφερε $ 15 εκατομμύρια για τον Μαδούρο, μαζί με κέρδη έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με πέντε πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Βενεζουέλας.

Το State Department «διερευνά όλες τις επιλογές» για να συλλάβει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Εκτός από την ενδεχόμενη εξέλιξη απαγωγής του από την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ο Μπαρ είπε μόνο ότι οι αμερικανικές αρχές θα μπορούσαν να δράσουν καθώς ο Μαδούρο και οι συνεργάτες του ταξιδεύουν.

 

Πληροφορίες από RT.com
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης