Η Ρωσία έβγαλε την Τιχανόφσκαγια από τον κατάλογο των καταζητούμενων με πρωτοβουλία της Λευκορωσίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 15:41
Η Ρωσία έβγαλε την Τιχανόφσκαγια από τον κατάλογο των καταζητούμενων με πρωτοβουλία της Λευκορωσίας

Η ρωσική αστυνομία έβγαλε τη Λευκορωσίδα πολιτικό της αντιπολίτευσης και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, από τη βάση δεδομένων των καταζητουμένων με πρωτοβουλία των Αρχών της Λευκορωσίας.

Η Τιχανόφσκαγια εγκατέλειψε τη χώρα και ζει εξόριστη στο εξωτερικό από τον περασμένο χρόνο, αφού ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο υιοθέτησε μια πολιτική επιβολής σκληρών κατασταλτικών μέτρων εναντίον των διαδηλωτών που τον κατηγορούσαν ότι εξελέγη πρόεδρος το 2020 μετά από νοθεία του αποτελέσματος ενώ πραγματικός νικητής ήταν η Τιχανόφσκαγια.

Τον Οκτώβριο του 2020 εναντίον της Τιχανόφσκαγια είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής της και για την επικράτεια της Ρωσίας βάσει σχετικής συμφωνίας μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας, μετά από ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον της από τις Αρχές της Λευκορωσίας. Ωστόσο από τις 25 Μαΐου του 2021 στη βάση δεδομένων του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά του καταζητούμενους στη Ρωσία δεν υπάρχουν στοιχεία για την Τιχανόφσκαγια, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 15:54