Περίπου 300 αντάρτες σκοτώθηκαν στην Υεμένη κατά το τελευταίο 48ωρο, σε επιδρομές του υπό σαουδαραβική ηγεσία στρατιωτικού συνασπισμού ο οποίος στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις επί του πεδίου, στη μάχη της Μαρίμπ.

Ο συνασπισμός αυτός επεμβαίνει στην Υεμένη από το 2015, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων που μάχονται τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Φεβρουάριο, οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση για να καταλάβουν τη Μαρίμπ, μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο και το τελευταίο προπύργιο της κυβέρνησης στον βορρά της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, “περισσότεροι από 134 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε πλήγματα εναντίον εννέα στρατιωτικών οχημάτων τους στον τομέα Αλ Αμπντίγια”, στη νότια Μαρίμπ.

Την Δευτέρα ο συνασπισμός είχε ανακοινώσει ότι το προηγούμενο 24ωρο είχαν σκοτωθεί “περισσότεροι από 156” Χούθι σε “στοχευμένη επιχείρηση” στην ίδια περιοχή, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Μαρίμπ, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τομέας της Αλ Αμπντίγια πολιορκείται από τους Χούθι οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν την πόλη Μαρίμπ από πολλά μέτωπα.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος των ανταρτών, ο Γιαχία Σάριε, είπε ότι “οι Χούθι βρίσκονται πλέον στις πύλες της Μαρίμπ αφού εκδίωξαν τους μισθοφόρους και τους προδότες από πολλά μέτωπα”.

Αυτές οι πληροφορίες δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης