Η Ινδία θα επιτρέψει κάποιες εξαγωγές του φαρμάκου κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη, ανακοίνωσε σήμερα το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν αιτήματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Νέο Δελχί να αποδεσμεύσει αποθέματα του φαρμάκου αυτού, το οποίο θεωρείται πιθανή θεραπεία για την Covid-19.

Η ινδική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι σταματάει τις εξαγωγές υδροξυχλωροκίνης, όπως και παρακεταμόλης, λέγοντας ότι οφείλει να ανταποκριθεί στην εσωτερική ζήτηση στην Ινδία. Ωστόσο ο Τραμπ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι το Σαββατοκύριακο ζητώντας προμήθειες και αργότερα υπαινίχθηκε ότι η Ινδία μπορεί να αντιμετωπίσει αντίποινα για την απόφασή της αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποφασίστηκε ότι η Ινδία θα δώσει άδεια για χορήγηση παρακεταμόλης και HCQ (υδροξυχλωροκίνης) σε κατάλληλες ποσότητες σε όλες τις γειτονικές μας χώρες που εξαρτώνται από τις δυνατότητές μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδικού Υπουργείου Εξωτερικών Ανουράγκ Σριβαστάβα.

«Επίσης θα προμηθεύσουμε με αυτά τα βασικά φάρμακα ορισμένα έθνη που έχουν πληγεί ιδιαίτερα άσχημα από την πανδημία» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα το πρωί ότι ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε σε 114 έπειτα από 3 νέους θανάτους και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε σε 4.421 μετά την καταγραφή 140 νέων κρουσμάτων από χθες Δευτέρα το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής 325 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού παρουσίασαν βελτίωση.

Σήμερα είναι η 14η ημέρα καραντίνας που έχει επιβληθεί για συνολικά 21 ημέρες στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία ανακοίνωσε η ινδική κυβέρνηση με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης της επιδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης