Ένας άντρας σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε όταν ο οδηγός ενός ημιφορτηγού ακούσια παρέσυρε ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στη Φλόριντα για ένα Gay Pride, την παρέλαση υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, σε ένα «τραγικό δυστύχημα», ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αμερικανικές αρχές.

Το συμβάν συνέβη το Σάββατο κατά την έναρξη της παρέλασης στην πόλη Γουίλτον Μάνορς στη Φλόριντα, κοντά στο Φορτ Λόντερντεϊλ, και αρχικά εγέρθηκαν ερωτήματα για το κατά πόσον ήταν σκόπιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα (Κυριακή) γνωρίζουμε ότι το χθεσινό περιστατικό ήταν ένα τραγικό δυστύχημα και όχι μια εγκληματική ενέργεια που στρεφόταν εναντίον οποιουδήποτε ατόμου ή οποιασδήποτε ομάδας ατόμων», ανέφερε η αστυνομία του Γουίλτον Μάνορς.

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Φορτ Λόντερντεϊλ είπε ότι ο 77χρονος οδηγός συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις και είχε επιλεγεί να οδηγήσει το προπορευόμενο ημιφορτηγό επειδή υπέφερε από «παθήσεις που τον εμπόδιζαν να περπατήσει» κατά την πορεία της παρέλασης.

Το λευκό ημιφορτηγό είχε ξεκινήσει πριν την έναρξη της παρέλασης και «ξαφνικά επιτάχυνε, χτυπώντας δύο πεζούς» πριν τερματίσει την πορεία του πέφτοντας πάνω σε έναν φράχτη μιας γειτονικής επιχείρησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Φορτ Λόντερντεϊλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός, που συνελήφθη και κρατείται, συνεργάζεται με τις αρχές, πρόσθεσε η αστυνομία.

Οι δύο άνδρες που χτυπήθηκαν μεταφέρθηκαν σε ένα ιατρικό κέντρο και ένας από αυτούς υπέκυψε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης