ΗΠΑ: Τους 12 έφτασαν οι νεκροί στη Λουιζιάνα από τον κυκλώνα Άιντα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, 07:45
ΗΠΑ: Τους 12 έφτασαν οι νεκροί στη Λουιζιάνα από τον κυκλώνα Άιντα

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ είναι μεταξύ των τεσσάρων πολιτειών στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ που επλήγησαν περισσότερο από τον Άιντα, με τους κατοίκους να εξακολουθούν να προσπαθούν να καθαρίσουν τα ερείπια. Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη και τα περίχωρά της, ενώ έξι εξακολουθούν να αγνοούνται στο Νιου Τζέρσεϊ. Στη Λουιζιάνα, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 12 από το πέρασμα του κυκλώνα στην περιοχή, μία από τις περιοχές που θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Εξάλλου η διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό της Νέας Υόρκης, το οποίο παρέλυσε την Τετάρτη το βράδυ λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, δεσμεύθηκε να έχει αποκαταστήσει κάποιες από τις γραμμές πριν την Τρίτη οπότε ξεκινά η εργάσιμη εβδομάδα, μετά την αργία της Δευτέρα.

Ο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ την Τρίτη, μετά τη Λουιζιάνα.

Εν τω μεταξύ, οι 12 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Λουιζιάνα, πέθαναν λόγω της εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από τις γεννήτριες που χρησιμοποιούν προκειμένου να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού ο Έντουαρντς προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Περισσότερα από 718.500 νοικοκυριά στη Λουιζιάνα εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι δύο νέοι θάνατοι αφορούν ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας της Λουιζιάνας που είχαν μεταφερθεί σε μια αποθήκη στη διάρκεια του τυφώνα. Πλέον η πολιτεία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσής τους εκεί, καθώς συνολικά έξι ένοικοι του οίκου ευγηρίας έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Εξάλλου ο κυκλώνας Λάρι, που έχει σχηματιστεί στη βορειοανατολική Καραϊβική, ενισχύεται και ενδέχεται να πλήξει τις αμερικανικές ακτές.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, 07:45