Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης Ντράγκι επί της ουκρανικής κρίσης.

«Παρά τη σοβαρότητα της παρούσας στιγμής και τις τελευταίες εξελίξεις, θέλουμε να συνεχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε διπλωματική πρωτοβουλία ικανή να αποτρέψει τον πόλεμο. Είναι μια λύση που θεωρούμε ακόμη εφικτή, αν και τα περιθώρια, κάθε ημέρα, όλο και μειώνονται», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών. «Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα μπορεί να υιοθετηθούν σε περίπτωση νέων πρωτοβουλιών από μέρους της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε, δε, ότι η χώρα του επανέλαβε την υποστήριξή της στην ακεραιότητα και στην πλήρη εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, με τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, και απηύθυνε έκκληση στα εμπλεκόμενα μέρη «να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τα κατάλληλα φορμάτ».

«Μονομερείς πρωτοβουλίες απομακρύνουν την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Λαμβάνοντας υπόψη την όλη αυτή κατάσταση -η οποία μπορεί να αλλάξει με ταχείς ρυθμούς- είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός με τους εταίρους της ΕΕ και με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Οι πιο πρόσφατες σχετικές αποδείξεις είναι το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης και η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του G7, στην οποία συμμετείχα χθες στο Παρίσι», ολοκλήρωσε ο Λουίτζι ντι Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης