Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ φέρεται να εκτυλίχθηκε στα Σκόπια, με «πρωταγωνιστή» τον Ρώσο διπλωμάτη ο οποίος απελάθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου.

Κατασκοπευτικό θρίλερ φέρεται να εκτυλίχθηκε στα Σκόπια, με «πρωταγωνιστή» τον Ρώσο διπλωμάτη, ο οποίος απελάθηκε τη Δευτέρα 26 ΜαρτίουΣύμφωνα με πληροφορίες από τα ΜΜΕ της χώρας, ο εν λόγω υψηλόβαθμος αξιωματούχος επεδίωκε την ανάπτυξη δικτύου κατασκόπων στα υψηλότερα κλιμάκια της φιλοδυτικής σκοπιανής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη από την κυβέρνηση Ζάεφ δεν αποτέλεσε μόνο πράξη αλληλεγγύης της σκοπιανής κυβέρνησης στη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ, αλλά έγινε και επειδή πιστεύεται ότι εμπλεκόταν σε δραστηριότητες ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στη γείτονα» αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανώτερες πηγές της αστυνομίας που μίλησαν στο κανάλι Television 24.

Η απέλαση

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα το ΥΠΕΞ στα Σκόπια ανακοίνωσε την απόφαση περί απέλασης του Ρώσου διπλωμάτη, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην υπόθεση Σκριπάλ και σε συντονισμό με 14 επιπλέον χώρες.

«Σήμερα ενημερώσαμε τις ρωσικές Αρχές για την απόφασή μας να απελάσουμε έναν Ρώσο διπλωμάτη, έπειτα από στενή διαβούλευση με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, σε ένδειξη απόλυτης αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για να προστατεύσουμε τα δικά μας συμφέροντα ασφάλειας στη ”Μακεδονία”» ανέφερε ο Νικόλα Ντιμίτροφ σε tweet του, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες των σκοπιανών ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα υπήρξε παρέμβαση της Μόσχας, η οποία ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση (σ.σ.: των Σκοπίων) αποφάσισε να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη. Η πλήρης ευθύνη και οι συνέπειες αυτής της πρόκλησης και η εχθρική πράξη που είναι άνευ προηγουμένου στις σχέσεις Ρωσίας-”Μακεδονίας” θα βαρύνουν τη ‘’Μακεδονική’’ πλευρά».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση στα Σκόπια υπό τον Ζάεφ επιθυμεί την ένταξη της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου επιδιώκει την επίλυση του ονοματολογικού.

Στον αντίποδα, η Μόσχα απεύχεται την ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Η Ρωσία παρεμβαίνοντας στο Σκοπιανό, διά του Σεργκέι Λαβρόφ, έχει καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μη δεχθεί συμβιβασμό με τη FYROM, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης