Κίνα: 9 νεκροί από κατάρρευση τμήματος ορυχείου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 08:31
Κίνα: 9 νεκροί από κατάρρευση τμήματος ορυχείου

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 10 τραυματίστηκαν έπειτα από κατάρρευση στοάς ανθρακωρυχείου στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας (βορειοανατολικά), ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Η κατάρρευση τμήματος του ορυχείου, που διαχειρίζεται στην εταιρεία Jilin Longjiabao Mining, σημειώθηκε περί τις 20.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή και είχε συνέπεια οι σεισμογράφοι να καταγράψουν δόνηση ισχύος 2,3 βαθμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών Αρχών. Αρκετοί ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν εξαιτίας του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμέσως μετά την κατάρρευση δόθηκε διαταγή να αρχίσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε. Διενεργείται έρευνα από τις Αρχές για να εξακριβωθούν τα αίτια.

Οι Αρχές διευκρίνισαν ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και πως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Αρχές για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασιακής ασφάλειας σε αυτά και τις εκστρατείες πάταξης των παράνομων ανθρακωρυχείων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα η κινεζική δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία, 375 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα αυτού του είδους το 2017, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 08:48