Η επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, βάσει της καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου μετά την ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής υγείας στη Χουμπέι ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταγράφηκαν 94 νέοι θάνατοι.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό των επαρχιακών υγειονομικών αρχών, στη Χουμπέι, εστία της επιδημίας, εντοπίστηκαν επίσης χθες 1.638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι ωστόσο ο χαμηλότερος από την 31η Ιανουαρίου, όταν είχαν καταγραφεί 1.347. Το σύνολο των επαληθευμένων με εργαστηριακές εξετάσεις κρουσμάτων στη Χουμπέι έφθασε τα 33.366 χθες.

Οι περισσότεροι νέοι θάνατοι (72) καταγράφηκαν στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο.

Στην Ουχάν, μεγαλούπολη 11 εκατομμυρίων κατοίκων που τελεί υπό αποκλεισμό επί εβδομάδες, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 820.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα νεότερο απολογισμό για όλη την κινεζική επικράτεια αργότερα σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης