Κορωνοϊός: Ο δήμος του Πεκίνου δωρίζει προστατευτικό εξοπλισμό στη Σεούλ, στην Τεχεράνη, στο Τόκιο και στη Γιοκοχάμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 06:26
Κορωνοϊός: Ο δήμος του Πεκίνου δωρίζει προστατευτικό εξοπλισμό στη Σεούλ, στην Τεχεράνη, στο Τόκιο και στη Γιοκοχάμα

Ο δήμος του Πεκίνου ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει προστατευτικό εξοπλισμό, όπως ειδικές στολές απομόνωσης, γάντια και άλλα είδη στη Σεούλ, στην Τεχεράνη, στο Τόκιο και στη Γιοκοχάμα για να συμβάλει στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού.

Περίπου 200.000 τέτοιες στολές, 100.000 γάντια, 200.000 καλύμματα παπουτσιών και 200.000 σκούφοι μιας χρήσης θα δωριστούν σε αυτές τις τέσσερις πόλεις, ανακοίνωσε ο Λι Γι, υποδιευθυντής του τμήματος διεθνών σχέσεων του δήμου της κινεζικής πρωτεύουσας.

Αντισηπτικό υγρό για τα χέρια, κιτ εξετάσεων νουκλεϊνικού οξέος, «έξυπνα» θερμόμετρα και συσκευές καθαρισμού του αέρα είναι επίσης ανάμεσα στα είδη που θα δωριστούν στις τέσσερις αδελφοποιημένες πόλεις.

Σύμφωνα με τον Λι, το Πεκίνο θέλει να δείξει έτσι τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για τη συμπαράσταση και τις δωρεές που έγιναν από τις πόλεις αυτές αφότου ξέσπασε η επιδημία. Κατά ακόμη προσωρινά στοιχεία, στο Πεκίνο στάλθηκαν ως δωρεές 1,13 εκατ. ιατρικές μάσκες, 220.000 προστατευτικές στολές και 750.000 ζεύγη ιατρικά γάντια, μεταξύ άλλων.

«Τώρα που η επιδημία ουσιαστικά περιορίστηκε στην Κίνα αλλά συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, θα θέλαμε να βοηθήσουμε αυτές τις πόλεις στον αγώνα τους», τόνισε ο Λι.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 06:26