Οι πρώτοι δύο θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, καταγράφηκαν στην Υεμένη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας μιλώντας σε εγχώριο τηλεοπτικό δίκτυο.

Νωρίτερα, οι αρχές της Υεμένης είχαν κάνει λόγο για πέντε νέα κρούσματα στην πόλη Άντεν. Ως νωρίτερα χθες, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έκανε λόγο για μόλις ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τόνισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως θεωρεί πολύ υψηλή την πιθανότητα ο SARS-CoV-2 να εξαπλώνεται, χωρίς οι αρχές να το αντιλαμβάνονται ή να παίρνουν μέτρα, στην καθημαγμένη από χρόνια πολέμου Υεμένη και να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Στην Υεμένη, μια από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου, το σύστημα υγείας είναι κατεστραμμένο σχεδόν ολοσχερώς έπειτα από χρόνια σύρραξης, η οποία κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2015, όταν επενέβη η Σαουδική Αραβία επικεφαλής συμμαχίας αραβικών χωρών για να σταματήσει την προέλαση των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, και να υποστηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Η χώρα θεωρείται εδώ και χρόνια πως βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού· τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν συχνά λόγο για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης