Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς υποβάθμισε χθες Παρασκευή τις ανησυχίες που εκφράζονται για το ότι το άλυτο ζήτημα της ηγεσίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος στο οποίο ανήκει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην προσεχή άσκηση της εναλλασσόμενης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γερμανία.

Ο Κουρτς διαβεβαίωσε στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια πως δεν έχει «απολύτως καμία ανησυχία» για την ανάληψη του ρόλου αυτού από το Βερολίνο το δεύτερο εξάμηνο του 2020, τόνισε πως η Γερμανία είναι μεγάλη και ισχυρή ώρα με σταθερή και εξαιρετικά αποτελεσματική κυβέρνηση. «Γι’ αυτό είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτή η προεδρία του [ευρωπαϊκού] συμβουλίου θα είναι πολύ ισχυρή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουρτς, ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), σημείωσε πάντως ότι θέλει να υπάρξει σαφήνεια για το μέλλον του μεγαλύτερου κόμματος της Γερμανίας, κάτι που επηρεάζει όπως εξήγησε τα συμφέροντα της χώρας του.

Το CDU βυθίστηκε σε περίοδο εσωστρέφειας καθώς βρέθηκε αντιμέτωπο με κενό ηγεσίας. Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, αρχηγός του κόμματος, υπουργός Άμυνας και θεωρούμενη ως διάδοχος της Μέρκελ, ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές του 2021 και θα αποχωρήσει από την προεδρία του CDU μόλις αναδειχθεί νέος υποψήφιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης