Κατέρρευσε χώρος καραντίνας στο Τσουάντζου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, 15:30
Κατέρρευσε χώρος καραντίνας στο Τσουάντζου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στην Κίνα, ύστερα από κατάρρευση ξενοδοχείου στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στην πόλη Τσουάντζου, στην επαρχία Φουτζιάν, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ. 

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν εγκλωβιστεί περίπου 70 άνθρωποι. Τον αριθμό των εγκλωβισμένων επιβεβαίωσε αργότερα το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, επικαλούμενο αξιωματούχους. 

Το ξενοδοχείο Xinjia που κατέρρευσε χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της χώρας People's Daily.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν διασώστες με την ειδική πορτοκαλί στολή να σκαρφαλώνουν πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο ψηλό ήταν το κτήριο και τι προηγήθηκε της κατάρρευσης αλλά στη γύρω περιοχή βρίσκονται ισόγεια εμπορικά καταστήματα.

Το κτήριο κατέρρευσε περίπου στις 7:30 μμ και διασώθηκαν 34 άνθρωποι μέσα στο επόμενο δίωρο, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Κουανγκτσόου.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 150 άτομα των ομάδων έκτακτης ανάγκης.

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι Αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο του κορωνοϊού.

Είπε ακόμη ότι όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», πρόσθεσε.

«Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά».

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχετο σε 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών: twitter, People's Daily

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, 17:43