Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις Φιλιππίνες αυξήθηκε στα 9.223 αφού το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 295 νέες περιπτώσεις.

Το υπουργείο κατέγραψε επίσης τέσσερις νέους θανάτους, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τους 607. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 90 άνθρωποι ανάρρωσαν, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που ιάθηκαν να ανέρχεται σε 1.214.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα απαγόρευσε επίσης τις εισερχόμενες επιβατικές πτήσεις από σήμερα το πρωί και για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού και να αποσυμφορηθούν οι εγκαταστάσεις καραντίνας που φιλοξενούν χιλιάδες Φιλιππινέζους που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Περίπου 20.000 επαναπατρισθέντες Φιλιππινέζοι βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στην πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με την ομάδα δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε σήμερα 657 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον συνολικό τους αριθμό στην πόλη-κράτος να φθάνει τα 18.205. Τα περισσότερα νέα περιστατικά αφορούν αλλοδαπούς εργάτες που διαμένουν σε κοιτώνες, σύμφωνα με το υπουργείο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης