Γνωστός δημοσιογράφος στην Τουρκία έπεσε θύμα άγριας επίθεσης ατόμων ακροδεξιών πεποιθήσεων, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Halk TV στην Κωνσταντινούπολη, όπου πήγαινε για την εκπομπή του. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και με όσα έχει πει ο ίδιος σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος Λεβέντ Γκιουλτεκίν δέχτηκε επίθεση έξω από το κανάλι από 25 άτομα και τραυματίστηκε αλλά η κατάστασή του είναι καλή και δεν κινδυνεύει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο που καταγράφει την επίθεση:

 

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης μετέδωσε ότι εκείνη τη στιγμή ο δημοσιογράφος δεχόταν επίθεση και η ίδια είπε πως εκλήθη η αστυνομία, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμφανίστηκαν στο σημείο. Η παρουσιάστρια σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε πως «Αυτές οι γροθιές είναι εναντίον όλων των δημοσιογράφων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αιτία του ξυλοδαρμού φαίνεται πως στάθηκαν προγενέστερες δηλώσεις του δημοσιογράφου στην εκπομπή του, κατά τις οποίες εκείνος είχε πει ότι ο ιδρυτής των Γκρίζων Λύκων, Αλπαρσλάν Τουρκές, δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων με την αρρώστια του εθνικισμού. Οι Γκρίζοι Λύκοι, μάλιστα, είχαν εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου, πριν μερικές ημέρες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης