Κρατικά ΜΜΕ της Λευκορωσίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ενός exit poll, μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, το οποίο καταδεικνύει πως ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει εξασφαλίσει ποσοστό σχεδόν 80% των ψήφων.

Βάσει της δημοσκόπησης που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, το 79,7% των ψηφοφόρων ψήφισε τον Λουκασένκο. Μονάχα το 6,8% ψήφισε υπέρ της αντιπάλου του Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και τα περισσότερα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 20.00 τοπική ώρα, ορισμένα παρέμειναν ανοικτά λόγω της αυξημένης προσέλευσης των ψηφοφόρων.

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη δεν παρακολούθησαν την εκλογική διαδικασία, καθώς δεν προσκλήθηκαν εγκαίρως. Κράτη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, έχουν επικρίνει τις εκλογές αυτές, καθώς δύο από τους αντιπάλους του Λουκασένκο, μεταξύ αυτών ο σύζυγος της Τιχανόφσκαγια, φυλακίστηκαν την περίοδο πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης