Με εμβολιασμένο όλο το πλήρωμά της αρχίζει πτήσεις η Singapore Airlines

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, 09:50
Με εμβολιασμένο όλο το πλήρωμά της αρχίζει πτήσεις η Singapore Airlines

H Singapore Airlines (SIA) άρχισε σήμερα 11 Φεβρουαρίου πτήσεις στις οποίες όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, καθώς η Σιγκαπούρη επιδιώκει αναζωογόνηση της κατάστασής της ως ένας διεθνής ταξιδιωτικός κόμβος.

Η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας σε τρεις διεθνείς πτήσεις της από τη Σιγκαπούρη είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19 των Pfizer-BioNTech.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους στον εθνικό αερομεταφορέα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμά της εμβολιασμού σε μια προσπάθεια να καταστήσει την SIA την πρώτη παγκοσμίως αεροπορική εταιρεία στην οποία όλο το προσωπικό έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα 11/2 ότι οι τρεις πτήσεις της στις οποίες όλα τα μέλη του πληρώματος είχαν εμβολιαστεί στην Τζακάρτα, την Μπανγκόκ και την Πνομ Πενχ ήταν μεταξύ των πρώτων σε όλον τον κόσμο.

Ο αερομεταφορέας πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% του πληρώματος καμπίνας και των πιλότων της έχει δηλώσει συμμετοχή για να εμβολιαστεί. 

Περίπου το 85% από αυτούς έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση και σε πολλούς έχει αρχίσει ήδη να χορηγείται η δεύτερη δόση. Η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι όλοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση ως το τέλος του Μαρτίου.

Η Σιγκαπούρη, σημαντικός διεθνής εμπορικός και ταξιδιωτικός κόμβος, στερείται εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς και τα διεθνή ταξίδια δεν αναμένεται να ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2024, σύμφωνα με υπολογισμούς της βιομηχανίας.

Η Etihad Airways του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι οι πτήσεις της γίνονται μόνον από κυβερνήτες και πλήρωμα θαλάμου επιβατών που έχουν εμβολιαστεί, το οποίο σημαίνει, όπως διευκρίνισε αργότερα εκπρόσωπός της, ότι αυτοί έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, 10:02