Εικοσιοκτώ χρόνια μετά το τέλος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (GDR), η ανακάλυψη στα αρχεία της περιβόητης ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας «Stasi» ταυτότητας του Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλεί ερωτήματα για το ενδεχόμενο ο τότε πράκτορας της KGB και σήμερα πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν και μέλος της Στάζι.
Για τον ταγματάρχη Βλαντίμιρ Πούτιν (66 χρόνων σήμερα) που τότε ήταν 33 χρόνων, είχε εκδοθεί στις 12 Δεκεμβρίου 1985 η ταυτότητα από το ανατολικογερμανικό υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας και η ισχύς της έληγε το 1989.
Η ταυτότητα του Πούτιν, βρέθηκε σε φάκελο στο αρχείο του κάποτε κέντρου εκπαίδευσης της Στάζι στην Δρέσδη.
Εκείνο που γνωρίζαμε έως σήμερα για τον Πούτιν, ήταν πως ως πράκτορας της KGB είχε γραφείο στο κτήριο επί της οδού Angelika 4 στην Δρέσδη, μαζί με άλλους Ρώσους πράκτορες.
Η σύζυγός του Λουτμίλα, (τότε 25 χρόνων και τώρα πλέον διαζευγμένη), είχε έρθει να ζήσει μαζί του με την κόρη τους Μαρίγια το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς, σε διαμέρισμα εξαόροφου κτηρίου στην οδό Radeberger 101.
Πάντως, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Deutsche Welle αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε εργασθεί για την ανατολικογερμανική αυτή μυστική υπηρεσία.
Πληροφορίες από rt.com/news – Deutsche Welle
Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης