Την ώρα που ο εθνικός αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο θύτης του εγκλήματος, όχι απλά δεν δείχνει σημάδια… αναγνώρισης ή μεταμέλειας, αλλά δια στόματος Ερντογάν εμφανίζεται ακόμη πιο προκλητικός. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος με γραπτό του μήνυμα για την εθνική τουρκική εορτή της 19ης Μαΐου και τα 100 χρόνια από την έναρξη του «Απελευθερωτικού Αγώνα της Τουρκίας», που ταυτίζεται με τη Γενοκτονία των Ποντίων, ανέφερε ότι «διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς…».  

Προφανώς το προαιώνιο ελληνικό φύλο που ζούσε στην περιοχή εκατοντάδες χρόνια πριν την άφιξη των Σελτζούκων και των Οθωμανών, λογίζεται ως… «εισβολέας» από τη μοντέρνα Τουρκία, και άρα, έμμεσα ίσως, «δικαιολογείται» η σφαγή 353.000 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το μήνυμα του Ερντογάν:

“Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία.

Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας”, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος παράλληλα στους νέους, ο Τούρκος πρόεδρος τους έθεσε προ των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα και τους αγώνες των προγόνων τους.

“Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης