Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα περισσότερα από 200 νέα κρούσματα του κορωνοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση των εστιών που εμφανίστηκαν σε γραφεία, ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία, αλλά και λόγω μικρών συναθροίσεων.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) ανακοίνωσε 223 νέα κρούσματα Covid-19 τα οποία καταγράφηκαν ως χθες Κυριακή τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη ημέρα που εντοπίστηκε τριψήφιος νέος αριθμός μολύνσεων κορωνοϊού και για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας προειδοποίησαν ότι θα αυστηροποιήσουν εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα τα οποία χαλάρωσαν πριν περίπου έναν μήνα, καθώς μικρές εστίες της επιδημίας εξακολουθούν να εμφανίζονται στη χώρα.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο ίσως να χρειαστεί να επαναπροσαρμόσουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ-χου. «Η εξάπλωση της Covid-19 αποτελεί σοβαρή κρίση» πρόσθεσε.

Από τα νέα κρούσματα, τα 193 αφορούσαν μετάδοση στην κοινότητα και 30 ήταν εισαγόμενα. Περισσότερο από το 60% των εγχώριων κρουσμάτων αφορά την πυκνοκατοικημένη ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, σύμφωνα με το ΚDCA. Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα ανέρχεται σε 28.769, ενώ έχουν καταγραφεί και 494 θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης