Ρώσοι διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον απειλούνται με βία και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να έλθουν σε επαφή μαζί τους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS που φιλοξενεί δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία – όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στη γειτονική της χώρα- οι κατά πρόσωπο συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους έχουν σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μοιάζει με πολιορκημένο φρούριο. Βασικά, η πρεσβεία μας λειτουργεί σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Οι υπάλληλοί της πρεσβείας δέχονται απειλές, συμπεριλαμβανομένων απειλών για σωματική βία», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Πράκτορες των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας τριγυρνούν έξω από τη ρωσική πρεσβεία, μοιράζοντας αριθμούς τηλεφώνων της CIA και του FBI, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υπάρξει επικοινωνία».

Τόσο η CIA όσο και το FBI αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία δέχθηκε επίθεση με κόκκινη μπογιά από διαδηλωτές που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εμπλακεί σε διαμάχη σχετικά με το μέγεθος και τη λειτουργία των διπλωματικών αποστολών τους πολύ πριν η Μόσχα εισβάλει στην Ουκρανία.

Η Μόσχα απέλασε αρκετούς Αμερικανούς διπλωμάτες τον Μάρτιο, αφότου η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών στον ΟΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης